Logo Stile Pavimenti    
     
  HomeOver onsVloerenProjectenSchurenTechniekenContact  
  Technieken  

   
   
    Akoestiek  
       
   
   
             
 

Vloervervarming- en verkoeling
Akoestiek
Houtsoorten
Onderhoud(tips)


 

Steeds meer Nederlanders ondervinden last van geluiden van o.a. buren. Bij keuze van een vloerbedekking in het appartement is het daarom belangrijk een aantal punten met betrekking tot de vloerisolatie in de gaten te houden. Stile pavimenti legt u hieronder beknopt uit wat alles betekent. Een Vereniging van Eigenaren moet duidelijk aan geven aan welke grenswaarden een vloerbedekking moet voldoen en volgens welke normen deze grenswaarden zijn vastgesteld.

Geluidsoverlast ervaren we als een inbreuk op onze privacy. 
De hinderlijkheid van een bepaald geluid is afhankelijk van zijn sterkte, aard en karakter.
Geluid is het geheel van, door het oor, waarneembare trillingen. 
Deze trillingen planten zich in een golfbeweging voort door een communicatiemiddel en zorgen zo voor de verspreiding van het geluid. Het meest voorkomende commmunicatiemiddel is lucht, maar geluid kan ook voortzetten in materialen zoals: steen, anhydrite en beton.

Harde vloerbedekking en geluidhinder
De verkoop van harde vloeren als parket, laminaat, marmoleum en vinyl is de laatste tijd flink gegroeid. Met deze groei nam echter ook de behoefte aan geluidsisolatie toe. Een probleem is echter dat een goede regelgeving ontbreekt. In het Bouwbesluit zijn wel eisen opgenomen met betrekking tot de vloerconstructie. Door het ontbreken van een officiële regelgeving zijn er nog steeds Verenigingen van Eigenaren (VvE) die in hun huishoudelijk reglement onduidelijke eisen stellen aan de geluidwerende kwaliteit van de te kiezen vloerbedekking.

Een VvE kan heel gemakkelijk helderheid scheppen en zo een houvast bieden voor haar bewoners bij de keuze van een vloerafwerking. Door duidelijk aan te geven aan welke grenswaarden een vloerbedekking moet voldoen en volgens welke normen deze grenswaarden zijn vastgesteld.

Silence

Voor harde vloerbedekking zoals parket, laminaat, kurk, Vinyl/PVC ligt de zaak iets anders. Hier komt de term *‘zwevende dekvloer’ naar voren. Wie in een appartement gaat wonen met een zwevende dekvloer aangebracht, zal zonder moeite aan de gestelde woningeisen kunnen voldoen. Deze zogenoemde dekvloer bestaat uit een veerkrachtige onderlaag met daarover een stevige loopvloer. Het is niet verstandig om opeen wevende dekvloer ook nog eens verende (voor geluiddemping bedoelde) ondervloerplaten of folie/foamlaag te leggen onder de harde vloerbedekking. Er zijn dan twee verende vloeren die elkaar negatief kunnen beinvloeden. Op zo’n vloer kan gewoon een parket, houten of Vinyl/PVCvloer verlijmd! worden wel of niet in combinatie met vloerverwarming met/of /zonder vloerkoeling.

Vaste Dekvloer
Het komt in hoogbouw steeds minder voor maar indien de bouwer voor een vaste dekvloer heeft gekozen van >800kg mô. Een zware betonnen draagvloer heeft ook voordelen als de bewoner zorgt voor de +10dB extra isolatie in de vorm van verende ondervloerplaten.

Eist de VvE via het reglement een Ico van +10 dB dan levert de keuze voor een harde vloer nog steeds geen problemen op. Voor iedere harde vloer bestaat tegenwoordig een ondervloer die, getest volgens NEN-normen, in combinatie met de harde vloer een Ico-waarde van +10 dB geeft.

Uiteraard kan Stile pavimenti u in uw eigen omgeving alles vertellen over deze lastige materie. Door lezingen bijgewoond te hebben van NSG en diverse leveranciers hebben wij kennis van zaken opgedaan waar wij u maar ook uw (toekomstige)VVE kunnen adviseren. Stile pavimenti heeft een presentatie die desgevraagd gepresenteerd kan worden aan de kopersvereniging en/of de Vereniging van eigenaren van het appartementencomplex. Enkele referenties: 'de Wijnheave Rotterdam', Montevideo Rotterdam, Draai Dordrecht en de Sicilieboulevard Rotterdam.

Door middel van het contactformulier kunt u met ons een afspraak maken.


*’zwevende dekvloer’: Een zwevende dekvloer bestaat uit een loopvloer (b.v. cement of anhydriet) waarop de vloerbedekking wordt gelegd die op veerkrachtig material rust. De cement of anhydrietvloer is vrijgehouden van alle muren en wanden en van leidingen die direct contact maken met de draagvloer. Zo’n systeem wordt gekenmerkt door een eigen resonantie. Het betekent dat de dekvloer niet te dun mag zijn.

 

Showroom aan huis!

Wij brengen onze showroom graag bij u thuis of op kantoor!

Een (her)nieuw(d) concept V.V.V.Z.S. = Verkoop Van Vloeren Zonder Showroom

Home

 
           

 
   
 


Stile Pavimenti uit Dordrecht is uw adres voor de mooiste houten vloeren, laminaat vloeren, pvc en kurkvloeren.


Onze
houtsoorten: afzelia, eiken, afrormosia, basralocus, beuken, esdoorn, jatoba, kambala, merbau, mutenye, panga panga, teak, sucupira, wenge


Over ons
Vloeren
Schuren
Technieken
Projecten


Vloeren
Oude vloeren
Laminaat
Witte vloeren
Maple
Moso Bamboe
Parket in badkamers
Traprenovatie
Plinten


Stile pavimenti B.V.

Houtsteiger 1
3311 EC Dordrecht

Rabobank (IBAN):
NL15RABO0125586752
BTW: 822699497B01
KvK: 50370685

Tel. 06 48 46 11 10
Email: jlanda@stilepavimenti.nl


© 2012  |  STILE PAVIMENTI B.V.  |  Alle rechten voorbehouden  |  Disclaimer  |  Webdesign: Devaca - Creative Support